Nu: Wilma

Igår var det studiedag för oss IESG elever. Weeho! Jag var bara hemma och gick en långpromenad med vovvarna. Sen skjutsade pappa mig till högbo och jag hopptränade. Det gick väldigt bra, förutom när jag flög av då. Det vart ett litet missförstånd mellan mig och Julia och någon sekund efter landande jag på hindret.. Jag gjorde inte illa mig, vart mest chockad. Jag har typ inte ramlat av på år.

Och alldelles strax ska jag dra till Wilma, tänkte skritta ut en liten sväng på henne.. myyysigt.


Yesterday's highlight..

Igår tittade jag för första gången på Svärdet i Stenen. Hahhaha, den var inte bra, men ganska rolig ändå! Det roligaste var ju när ugglan skrattade så hysteriskt. Hahha :')

Och som tur är så hittade jag det på youtube. Titta bra på den normala versionen, den är roligast!

Hans skratt är ju nästan lika skönt som Moa Granströms. HAHAHA ^^


håller på...

774f2170b45b626623791c221151f5cd.png

Kolla varifrån!

håller på med matteläxan.. Och Linn hjälper mig..!! <3


22/1 & 23/1 - 10

Igår tog jag och Linn bussen till Sandviken efter skolan. Vi åkte från Gävle vid halv tre tiden och kom till Högbo runt kvart över fyra. Det var väldigt smidigt att åka buss tycker jag, ska nog åka buss varje fredag..
Igår red jag Julia, som jag också hoppade förra fredagen. Det gick väldigt bra! Här nedanför är det lite bilder, men dock ganska suddiga.. Det är inte lätt att få bra bilder i ett ridhus, och speciellt inte med en mobil. Tack Linn <3


Ibörjan av träningen. Den där stora vita är Julia, och jag är den dära blåa. Hahha




Hehe, vi höjde hinderna sen!

Vi gjorde inte så jättemycket mer igår kväll. Vi käkade chinamat, pratade och tittade på Let's Dance. Idag åkte vi till Grs, jag tittade på när Linn red.


Dem hade dressyr! :)


Gud, vad jag har börjat babbla om Sandviken.. Eller hur? x)

Heh, ja. När jag läste igenom mitt förra inlägg så var det väl inte sådär jätte.. förståendeligt?(kommer inte på ett bättre ord) Men det var skönt att skriva av sig lite. Jo, men det var det.

Den här veckan har jag hängt mycket i stallet och i skolan. Såklart. Vi hade ett no-prov i onsdags. Det gick väl sådär, kan inte riktigt avgöra ännu..
Och idag var det äntligen den dag som jag har längtat efter i veckor! Det var nämligen skridskoåkning som stod på klass 9A's idrottsplanering. Jag var verkligen jättespidad och ivrig när vi gick till Brynäsvallen. Så det var verkligen väldigt skönt att lägga all den energin som jag hade på åkningen. Jag saknar verkligen att lira bandy! Iallafall. Det var en rolig idrottslektion. Den sista halvtimmen spelade vi som kunde åka skridskor på ena halvan av plan och dem andra på andra. 

Rätt som det var så ramlade jag, flög rättare sagt(heh, enligt Malin.. Jag kommer inte ihåg någonting från när jag ramlade). Jag slog i huvudet mot isen först och landade på min arm. Det gjorde inte så jätteont då, men när vi gick tillbaka till omklädningsrummet så höll jag liksom på att svimma. Huvudet dunkade, armen likaså och det känndes som om jag brann innuti kroppen. Mådde illa gjorde jag också. Hahhaha, vad klantig man kan vara asså! Just nu mår jag inte heller så bra, det kommer troligen bli ett stort blåmärke på min ana armbåge. Ajah, shit happens!


Jag spelade med Strömsbro/Skutskär's bandylag, för ca 2 år sedan. Den här matchen vann vi stort mot Saik. 10-0 tror jag. Hahahahah! Jag är den som står bredvid en Saik-spelare. Vi var så några spelare, men trots att vi inte hade några avbytare den här matchen så vann vi. Stort.

Nej, nu måste jag planera morgondagen in i minsta detalj. Jag ska nämligen åka till Högbo med Linn. Vi ska ta bussen till Sandviken för första gången, wow!

Nämn en häst du har...

Okej, jag är för besatt, för beroende. För att sluta blogga. Men det har jag. Typ. Jag är väldigt nöjd och lycklig för att det gick så bra på träningen idag. Men jag känner mig också väldigt löjlig och barnslig, och hur kommer det sig? Jo, jag är helt löjligt ...! Det här har gått för långt, skärp dig Sofia! Du är inte en liten flicka längre.. Oh, herregud. Nu har jag börjat prata med mig själv också. Ännu löjligare. -.-

Iallafall: Hittade en liten kul grej!

Nämn en häst du har...

Stegrat med:
Shelley
Ramlat av: Frasse
Galopperat barbacka över en sommaräng med: Wilma
Hoppat över 70cm med: Julia
Ridit i hagen med: Sunny Boy
Haft på ridläger: Lollo
Galopperat över ett snöklätt fält med: Wilma
Longerat: Wilma
Ridit voltige på: Ingen, so far..
Ridit ut ensam på:
Wilma
Ridit in: Har inte ridit in precis. Men jag var den första som skrittade på en islänning, om det räknas? x) 
Duschat:
Ina
Förlorat: Sunny Boy
Badat med: Ingen
Blivit illa sparkad av: Ingen, som tur är
Skenat med: haha , definiera skena? (a)
Ridit i tre gångarter: Wilma
Ramlat av från mer än 4 ggr:
Frasse
Ramlat av från och skadat dig: Har aldrig skadat mig när jag har ramlat av precis.. Men en gång bet jag mig i tungan när Shelley stegrade och bockade, på tre ställen. Det kom en jäkla massa blod!
Är rädd för: Ingen
Har hoppat högst med(häst): Hm. Julia?
Hoppat högst med(ponny):
Shelley
Inte tycker om: Hm.. Tror jag inte tycker om någon
Rider bäst:
Julia eller Miro? Typ
Rider sämst: Ingen som jag kommer på just nu..
Ridit Barbacka på: Wilma

Ridit 2 på: Sunny Boy
Tävlat Dressyr med:
Sunny
Tävlat Hoppning med: Kalif


år - tjugo tio

Imorgon ska jag hoppa för Jojjo, jiihoo! På tal om ridning, i måndags red jag en enögd storhäst. Han heter Miro och är blind på sitt ena öga. När han kom till Högbo så hade han bara ett dåligt öga, men sen fick han mera otur och det punkterades.

Nu i måndags upptäckte jag att dem hade tagit bort ögat. Så nu har han en grop där ögat egentligen skulle sitta. Visst låter det knäppt, men så är det! Ganska läskigt också. Det speciella och magiska med den här hästen är att han "känner sig fram", man måste också vara tydlig om vart man vill att han ska gå, så det inte blir missförstånd med Miro och hans ryttare. Om jag får säga det här själv, så passade vi jättebra ihop i måndags. Hoppas jag får hoppa honom imorgon med! Han är en väldigt gosig häst!


Den bästa storhästen i Högbo enligt mig! Hehe, fast ännu har man väl inte ridit såå jättemånga. Men ändå. x)


Okej, jag kommer blogga nån gång sådär.. När jag har tid, typ helgerna! Puss.

Paus?

Oh ja! Det vart som jag misstänkte.. Skolan och ridningen tar upp så mycket fritid nu i veckorna, så jag hinner inte med bloggen känner jag. Jag rider fyra dagar i veckan, två ridlektioner i kära underbara HÖGBO och två dagar rider jag Wilma. Så.. Jag tar nu en paus från bloggandet ett tag, tror jag? Det är ju ändå så många som bloggar, så det är ingen stor chans att några kommer sakna mitt bloggande? Vem kommer sakna min blogg liksom?

Men jag har inte bestämt mig än. Det här var svårt.

Hinner inte skriva mer, ska göra två läxor. Matte(om jag hittar matteboken så säga) och så måste jag planera min idrottslektion som jag ska ha på torsdag. Jag ska försöka visa mina klasskompisar vad clear/stop är för nått i badminton och pingis.. Det kommer bli svårt, eftersom jag inte fattar ett dugg själv vad det är!


Wilma nu

Nu ska jag dra iväg till Wilma. Det får bli en vilodag för henne, för det är ju så jäkla kallt ute!!!


Hehe, hon ser ut som en ko på den här bilden x)


Jag hundrädd? Hahahah

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. New Moon vi såg igår var ju såklart fem tousters. Vi satt i mitten av salen, på rad 3. Det förklarar väl det mesta? Vi var typ 10 pers i salongen men vi hade det trevligt! Sal 5 är inte alls lik sal 1 är om jag får säga, hahaha! Men kul hade vi! Och när Emelie försökte ta godis med locket på var ännu roligare, hahaha!! Normal människa. x)


Okej, nu ska jag skriva om när jag var liten. När jag var väldigt rädd för hundar, verkligen jätterädd! Jag kunde inte ens gå på samma trottoar som en hund, jag började skrika så man var tvungen att byta till andra sidan av gatan. Det låter helt knäppt, men så var det tydligen. Enligt min mamma, hehe.
Jag tror att jag blev skrämd av min kusin när han blev överfallen av en hund. För varför annars var jag så rädd? Jag menar, min mamma har (vuxit?/växt?) upp med hundar och pappa likaså.

När det var snöoväder -98 så hade vi en gammal vän hemma hos oss en natt. För att han inte kunde ta sig fram ute. Han hade häst bakom vårat hus men bodde några kilometer därifrån. Eftersom det var snö överallt så fick han sova över hos oss. Han hade med sig sin hund också. Jag låste in mig på toaletten och vågade inte komma ut i flera timmar... Usch.
Min mammas arbetskamrat hade två bearded collies, en kille som jag inte alls gillade men också en tjej som hette Polly och hon var den ända hunden jag gillade. Så en jul lånade vi hem henne så jag skulle få vänja mig med en hund bättre och det gick jättebra. Det är tack vare den hunden som jag har mina kära Luddar nu!

Polly har varit en stor utställnings hund. Nu är hon väl typ 12 år? Tror jag. Nu står hennes valp mest i rampljuset, tror hon heter Lusy eller nått! Jag har bilder på när hon var valp men hittar inte bilderna just nu. Skit söt iallafall!

Min Polly Pumpkin!

Här har vi hon! Hittade henne på kennelns hemsida. - Farmarens

Nu vart det en massa text, hahaha. Yes, nu behöver jag inte skriva något på en vecka! Hahahaha, min humor.. -.-

Jag vet att jag lovade skriva om hur jag fick Lillen, det får helt enkelt bli en annan gång! Jag tänkte att den biten skulle vara en "del två" av det hära inlägget.


Jag tröttnar aldrig på Vampyrer

Ikväll ska jag, Emelie och Frida gå och se New Moon, igen. Det kommer då bli den tredje gången jag ser New Moon för mig. Andra gången för Emelie. Och första gången för Frida. Det ska bli jättekul att få träffa Emelie igen, hon har varit i Gran Canaria i två veckor nu och kom hem igår!!  

Egentligen så är det ganska onödigt att lägga 105kr på en film som jag redan kan utantill, jag skulle kunna gå på en annan film istället.. En nyare. Men vad gör man? Jag älskar mina vänner och vampyrer. Så ikväll kommer det vara minst lika spännande och kul som det var på premiären av New Moon!

0-4737f746777589c8a8cd5b6457881e61.png
Emelies snygga popcorn!

JAAAAAAAA

Yes, nu är det klart! Har försökt ringt till Högbo fler gånger den här veckan och till och med förra för att anmäla mig till hoppspecialen som kommer börja nu på fredagar. Men det har alltid varit upptaget eller så har hon i cafeterian svarat och bla bla bla. Men idag fick vi tag på dem! Mamma ringde den här gången och först fanns det inte plats i storhäst-gruppen och då försökte vi med ponnyn men dem var tydligen inte på samma nivå som mig, hehe. Jag var bättre. Men sen ringde min ridlärare upp och då precis efter vi hade ringt så var det en som hoppade av så då fick ju jag plats! :D

Haha, så nu ska jag börja rida en till lektion i veckan. På fredagar, vilket passar väldigt bra för då är det ingen skola dagen efter! Mina tjejer(L,F,E,M) förstår nog hur överlycklig jag är!!! YES, äntligen! Några gånger ska jag åka buss dit så jag kan vara EXTRA länge i stallet, hehehe..


Ludde valp

Det var väldigt kul att få träffa Luddes förra familj igår. Emma knäppte lite kort och skickade sedan några till oss, b.la några bilder från när Ludde var valp! ;) Men kika in hennes blogg så får man se lite bilder från igår. På hennes familj, hundarna och min familj.

Bilder från när Ludde var valp:

NAAAAWH!





Fatta! Det där är min hund, så jäkla söt. <3

Önskar jag hade lite bilder på Lillen när han var valp. Har bara några minnen från den tiden. Det var en kompis till mig som hade honom förut. En gång när mamma skulle hämta mig hos kompisen så fick vi med Lillen hem på prov(jag var då hundrädd, så vi provade först) - Wow, det här kan jag absolut berätta om någon annan gång, när jag ändå inte har något annat vettigt att skriva om. Det är en väldigt lång historia om hur vi fick lill plutten. Jag var jättehundrädd och man var tvungen att låsa in hundarna när jag kom hem till dem. xD

'den perfekta'

Wow, det där är den perfekta ängeln jag någonsin har sett i hela mitt liv! Nyp mig. Drömmer jag? Har jag kommit till himlen? - Är det jag alltid tänker på när jag tittar på min iphone.



Var hos Wilma imorse, eller jag ska nog inte säga att det var på morgonen. Jag åkte dit klockan ett, så det är väl eftermiddan. Jag vaknade iallafall halv tolv, jag sov väldigt hårt för mamma hade tydligen försökt väckt mig flera gånger. Jag var där flera timmar och fick sedan skjuts av pappa hem. Det var typ -19 grader när jag red, men nu är det kanske -22 grader ute?? HERREGUD. HATAR. KYLA!!

Och för en stund sen så gjorde jag en chokladpaj inför Huddik besöket vi får imorgon. Luddes gamla ägare kommer och hälsar på. Det är Emma, Kari och deras urgulliga dotter Felicia. Vi ska också vara barnvakt åt Elliott(Alexanders kompis) och hans lilla syster Elsa, en annan super-über gullig tjej! Så vi kommer ha fullt hus hela dagen imorgon, men det är vi van med.

Tuddels Noodles!


Förresten!!

Sist jag var på Media Mark så köpte jag Panic Room. Där Kristen Stewart spelar Sarah, en flicka som är diabetiker.

Den handlar om Sarah och hennes mamma(som spelas av Jodie Foster) som köper nytt hus. Och typ den första natten kommer det inbrottstjuvar och letar efter ett kassaskåp som det sägs finna sig i husets skyddsrum. Den som bodde i huset före Sarah och hennes mamma hade tydligen gömt flera miljoner pengar där. Sarah och hennes mamma lyckas iallafall in i deras skyddsrum innan tjuvarna når dem. Och eftersom tjuvarna vill in och ta pengarna gör dem allt för att komma in, trots tjuvarnas våldsamma knep blir också Sarah svårt sjuk p.g.a sin diabetes.
Det är en väldigt bra film tycker jag. Tveka inte. Se den!


Som man ser så finns det övervakningskameror i skyddsrummet, så dem ser allt vad tjuvarna gör där utanför för att ta sig in.


Snygg kalufs Kristen!

IPhone

Imorse fick jag sms om att min iphone var klar. Så jag åkte och hämtade den. Allt gick på garantin så vi behövde inte betala något, fick en ny också! Nu håller jag på att ladda ner lite grejer och sen ska jag börja leka med den lite! Hehehehe, jag är glaaaaaaaaad!!

"Iphone

You phone

E.T phone home."


Citat av Världens Bästa Moster, gissa vem? Hon börjar på D och slutar på iddi!


Äntligen!

Äntligen loggades jag in på blogg.se, är det någon mer än jag som det har krånglat för? Åhhh, vad arg jag är(!!)

Jag har tittat igenom lite bilder på mig när jag rider, gamla gamla bilder!(och väldigt suddiga) Som verkligen väcker fram fina minnen. Så här kommer några:


Jag och ponnyn Frasse. När han var ny i Högbo kunde han inte så mycket, så dem som var rutinerade och lätta fick rida honom.. Han var helt galen! Hahahah, lilla envisa häst jäkel! Honom har jag nog ramlat av flest gånger på, men.. jag föll ju inte så långt iallafall! x) Han var 115 cm i mankhöjd. Frasse är hos änglarna nu, dem tog bort honom för någon månad sen.



Min första medryttarhäst Sunny Boy. <3 Han stod uppstallad i Tolvfors och sen lite i Järvsta. Wilma(min nuvarande sköthäst) stod faktiskt i samma stall som honom i Tolvfors faktiskt! :) 


Jag och ridskoleponnyn Kalif. Min första riktiga tävling, blev felfri. Stolt kusin bredvid mig! ;)


Jag och Bertil. Bilden är tagen från en video som jag har försökt att lägga in men det funkar inte just nu, så jag kan väl visa den någon annan gång istället! Bertil är en liten ful-söt ponny som älskar att hoppa!

Nu får det räcka!

Trötter

Nu är jag hemma. Tänkte vila på soffan resten av dagen, hehe. Jag sov inte så mycket inatt så jag är jättetrött!

Igår var jag hos farmor och farfar innan jag gick till stallet, farfar hängde med en stund till stallet så jag fick bär- och mockhjälp. ;) 

Gud, jag känner nu att jag inte har något kul att skriva om, så jag upptaderar väl senare!

NU; BAKA
SEN; SOVA!!


Adjökens!

Gott nytt!

Hinner inte skriva så mycket, måste börja packa för imorgon. Jag ska först rida ut med Linn och sen åker jag hem till henne och sover över där. Så jag måste packa två väskor, en för vanliga kläder med handduk och en annan med ridkläder. Sen vet jag inte vad som händer på söndag, vi kanske går ner på mellandags rean eller nått. Puss så länge och gott nytt år!


Lilla söta plutt!


RSS 2.0